Mer revy-jubel i IMS

Jubileumsrevyen fra 2014 settes opp på nytt. Denne gang i Bømlo Kulturhus som en del av Indremisjonssamskipnaden sitt Haustmøte.

– Vi har fått flere spørsmål om å sette opp revyen enda en gang; «den er for god til å bli liggende uspilt», sier Jan-Ove Fagerheim. Han var en av ildsjelene bak, og en av dem som inntok scenen med stor trygghet, da Indremisjonssamskipnaden i 2014 feiret sitt 150-årsjubileum med revyen, eller det «historiske spelet», Glimt i auga og gløtt av himmel.

Revyen, som var skrevet av Tor Eivind Skeiseid og hans medarbeidere i Ryfylke livsgnist, samlet fullt hus og vakte stor begeistring på urfremføringen under årsmøtet på Husnes, så stor at det ble ekstraforestillinger samme høst på Stord og i Norheimsund.

BØMLO NESTE
Og nå er det altså på’an igjen med scenekunsten, omtalt av Sambåndet som «Humor, åndskraft, latter, tårer. Det er salig blanding når Ims feirer sin egen historie».

At det ble Bømlo, var litt tilfeldig. Spørsmålene har kommet fra flere hold, og det har vært gjort seriøse vurderinger om å sette revyen opp både i Haugesund og Sandnes. Det har også vært uformelle samtaler om å sette den opp på Lyngdal Bibelcamp og under GF, men av ulike årsaker har ikke det latt seg gjøre.

Arrangementet i Bømlo Kulturhus er om ettermiddagen 2. oktober, samme helg som det tradisjonsrike Haustmøtet i kretsen. Det avsluttes vanligvis med en serie små-møter i distriktet, men i år blir en del av disse flyttet til en senere helg for å gi rom for revyen.

– Vi har oppfordret de lokale bedehusene om å samle seg om revyen denne ettermiddagen og tilbudt dem en annen høstmøtesøndag i stedet for. Det har vi fått god respons på, forteller Marit Hårklau Ådnanes, daglig leder i IMS. Hun forteller også at ordene «Glimt i auga, gløtt av himmel» vil være å finne igjen på plakaten for Haustmøtet.

NYE GODBITER
Oppsetningen som kommer på Bømlo, er i hovedsak den samme som har vært spilt før. Men Jan-Ove Fagerheim kan også lokke med noen nye godbiter.

– Det blir tre nye scener av den mer revyaktige sorten som vi ikke fikk plass til under årsmøtet. Blant annet om reaksjoner etter «forferdelig spetakkel-musikk på årsmøtet».

Det store spenningsmomentet nå er om replikkene og timingen fortsatt sitter like godt to år etter premieren.

– Vi møttes nå like etter påske i «revyfamilien» og hadde en fornøyelig dag sammen. Veldig mye av stoffet sitter overraskende godt, men vi må øve en del fram mot høsten. Men det blir bare moro, sier Jan-Ove.

– Så du har ikke gått lei revyen ennå?

– Nei, men familiene våre er kanskje blitt ørlite mer lei enn oss, sier han med et smil.

– Og hva med bømlingene, er de modne for en revy som dette?

– Ja, det er vel heller vi som må heve oss. De er jo «bortskjemt» med Mostraspelet, så her må vi legge oss i selen for å innta rett nivå, sier Jan-Ove Fagerheim.

SE ET GLIMT FRA REVYEN HER:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.